De første 5 år - et jubilæumsskrift af 23.11.2014

Da jeg for mere end 5 år siden modtog de første opfordringer til at dele min viden og erfaring om papegøjer under beskyttede forhold på internettet, havde jeg ingen idé om, at det ville udvikle sig til en hjemmeside med så mange besøgende. Siden starten den 23. december 2009 har der hver eneste uge gennemsnitligt været over 1.500 besøgende på denne hjemmeside, svarende til i skrivende stund i alt langt over 400.000 besøg. Det er et besøgstal, som mange små og mellemstore virksomheder ville misunde, og det må være udtryk for, at jeg har ramt et behov hos visse mennesker om at vide mere om papegøjer. På baggrund af det høje besøgstal, er jeg i øvrigt ved nogle lejligheder blevet opfordret til at lægge ”bannerreklamer” på www.birdkeeper.dk, men det har jeg hver gang afslået. Jeg synes nemlig, at alt for mange hjemmesider i dag ”drukner” i kommercielle tiltag. På denne hjemmeside skal der derfor kun være fokus på indhold, altså formidling af viden og erfaring, og det er ikke noget, som jeg skal tjene penge på.

Det at have en hjemmeside, som denne, har indebåret mange positive og overraskende oplevelser, bl.a.:

  • Henvendelser fra dagblade som JyllandsPosten og Ekstra Bladet, der med baggrund i www.birdkeeper.dk har fundet det interessant at skrive omkring det at have papegøjer som hobby i vor tid.
  • Talrige henvendelser fra fugleholdere rundt omkring i Europa (selv om www.birdkeeper.dk alene er skrevet på dansk), herunder Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Italien.
  • Går vi uden for Europa har der været henvendelser fra bl.a. Grønland, USA, Ægypten, Dubai (Forenede Arabiske Emirater), Israel, Pakistan samt Sydkorea. Sidstnævnte var en henvendelse fra den zoologiske have i landets hovedstad, Seoul, der ønskede at købe papegøjer af mig.
  • En række danske fugleforeninger har spurgt om tilladelse til at publicere udvalgte artikler fra www.birdkeeper.dk i deres egne medlemsblade, det drejer sig bl.a. om Helsingør Fuglevenner (Nordsjællands Fugleforening), Sydøstjysk Fugleforening og Vestsjællands Fugleforening.
  • Siden eftersommeren har udvalgte artikler fra www.birdkeeper.dk tillige været at finde i Landsorganisationen Danske Fugleforeningers medlemsblad, Dansk Fuglehold.
  • Der er også publiceret en artikel i Norge på ”Tropefugl-Gruppen” på Facebook.
  • Derudover er en af artiklerne på www.birdkeeper.dk netop blevet publiceret i det europæiske papegøjemagasin, Euro-PARROT International.
  • Endelig er en række af mine fotos af dværgpapegøjer blevet benyttet ved publicering af artikler i Belgische Vereniging Agaporniden’s (BVA’s) medlemsblad, AGAPORNIS.

Dertil kommer, at jeg har modtaget et utal af henvendelser fra rundt omkring i Danmark, dels fra fugleholdere, herunder fugleholdere in spe, der har ønsket at stille konkrete spørgsmål til mig (som jeg altid besvarer direkte), dels fra andre interesserede, som via hjemmesidens gæstebog har ønsket at give ros eller kommentere på nogle artikler, heriblandt nogle af Europas førende specialister inden for dværgpapegøjer (Agapornis).

Det er mig en stor fornøjelse, at www.birdkeeper.dk over årene er nået så vidt omkring og åbenbart har været til inspiration samt glæde for så mange.

Som bekendt videreudvikles hjemmesidens indhold i takt med, at tiden og lysten tillader det, og det er også de bærende principper, som hjemmesiden fremover vil bygge på. Der kan derfor ind i mellem gå længere tid mellem publicering af de større artikler, da det ofte kræver en hel del research samt bearbejdning af flere års optegnelser og noter fra egne erfaringer samt – selvfølgelig – helst ledsaget af nogle gode fotos. Målsætningen er nemlig at skabe indlæg om papegøjer af høj troværdighed for folk, som virkelig ønsker at vide mere om papegøjer, så disse fugle trives bedst muligt under beskyttede forhold.

Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til www.birdkeeper.dk’s mange trofaste læsere, og samtidig ser jeg frem til hjemmesidens 10 års jubilæum.

 

Jørgen Petersen

 


Konciperet/Opdateret: 23.11.2014/23.11.2014 

DET ER IKKE TILLADT AT KOPIERE FOTOS ELLER TEKST FRA DENNE HJEMMESIDE UDEN FORUDGÅENDE SKRIFTLIG ACCEPT!