Tilbud om afholdelse af foredrag i fugleforeninger

Til fugleforeninger 

Med afsæt i mere end 5 årtiers erfaring med hold af papegøjer og parakitter tilbyder jeg afholdelse af nøglefærdige foredrag i jeres forening.

Måske kender du mig allerede? Siden 2009 har jeg delt min viden, erfaring og oplevelser med papegøjer via denne hjemmeside, hvor du også finder en introduktion af mig. Nu er tiden kommet til at dele denne viden og erfaring med fuglefolk ansigt til ansigt.

Foredragene centrerer sig om præsentation af forskellige emner samt refleksioner og causerier over udvalgte dilemmaer og udfordringer inden for fuglehobbyen. I mange sammenhænge perspektiveres fuglehobbyen, f.eks. i forhold til særlige problemstillinger eller i historisk sammenhæng. Generelt for foredragene gælder, at der er fokus på formidling af indhold frem for visning af en masse farvestrålende fotos. På en række områder benyttes fotos naturligvis til at underbygge indholdet.

Følgende foredrag tilbydes:

Foredrag 1:

Overskrift:

”Generelt om papegøjer som hobby - erfaringer og refleksioner fra et fuglehold”.

Indhold:

Omfatter fortællingen om, hvordan min interesse for papegøjer opstod, mine inspirationskilder samt causerier om, hvorfor mennesker holder fugle som hobby, omverdenens syn på fugleliebhaveri og nogle af fugleholderens dilemmaer. Desuden en kort præsentation af mit fuglehold frem til januar 2018. Et foredrag, der appellerer til den brede målgruppe af fugleholdere.

Foredrag 2:

Overskrift:

”En fugleholder - fra by til land” - En personlig fortælling om flytningen af et fuglehold.

Indhold:

Foredraget omhandler realiseringen af en gammel drøm om at flytte på landet med mit fuglehold. Her fortælles bl.a. om jagten på drømmen, om nogle svære strategiske beslutninger, der skulle træffes i den forbindelse, samt om en helt ny måde at tilrettelægge sit fuglehold på (”Processtyret fuglehold”). Derudover gives en kort præsentation af mit nuværende fuglehold. Målgruppen er fugleholdere generelt.

Foredrag 3:

Overskrift:

”Mine mange år med dværgpapegøjer” - Erfaringer med slægten Agapornis.

Indhold:

I mange år har dværgpapegøjer været en af de mest populære slægter inden for fugleholdet - og med rette. Foredraget omhandler - foruden pasning og pleje - en samlet gennemgang af dværgpapegøjeslægtens forskellige arter med tilhørende underarter. Med samlet ca. 50 års erfaring inden for hold af dværgpapegøjer, der bl.a. omfatter løbende opdræt af 8 ud af de i alt 9 forskellige dværgpapegøjearter, fortælles der bl.a. om fascinationen ved dværgpapegøjer, generelle kendetegn, etc. Farvemutationer og udstillingstyper behandles kun perifert. Et foredrag målrettet Agapornis-entusiaster, -specialister og -nørder.

Foredrag 4:

Overskrift:

”Slægten Eclectus” - En aften i selskab med Ædelpapegøjer.

Indhold:

Foredraget omhandler en samlet gennemgang af en af Papegøjefamiliens absolut smukkeste slægter (Eclectus). Her fortælles bl.a. om betagelsen af Ædelpapegøjer, systematik, kendetegn, Ædelpapegøjernes liv i naturen og på livet i menneskelig varetægt, herunder som tamfugl. Desuden gennemgås de forskellige underarter, og der afsluttes med en lille quiz, hvor tilhørerne skal prøve at gætte hvilken underart, der vises på fotoet. Et foredrag målrettet Eclectus-entusiaster, -specialister og -nørder.

Foredrag 5:

Overskrift:

”Processtyret, klinisk testet fuglehold” - Sæt pasning og pleje af fugle i system.

Indhold:

Hør om en helt ny måde at tilrettelægge, passe og pleje sit fuglehold. Foredraget omhandler, hvad man kan gøre, når man har et noget større fuglehold og gerne vil være effektiv samt sikre sunde og raske fugle. Foredraget berører en række af de processer, som jeg har udarbejdet til mit fuglehold, sundhedsfremmende aktiviteter og sygdomsforebyggende tiltag, etc. Et foredrag for fugleholdere, der gerne vil have inspiration til at tilrettelægge sit fuglehold på en anderledes og optimal måde.

Ring - eller skriv - for yderligere informationer, du finder mine kontaktinformationer nedenfor.

Med venlig hilsen

Jørgen Petersen

Ordrup

4370 Store Merløse

Mobiltlf.:            5193 5280

E-post:               birdkeeper.dk@gmail.com

Hjemmeside:    www.birdkeeper.dk

Facebook:         facebook.com/birdkeeper.dk

Konciperet/Opdateret: 14.10.2020/20.09.2021

DET ER IKKE TILLADT AT KOPIERE FOTOS ELLER TEKST FRA DENNE HJEMMESIDE UDEN FORUDGÅENDE SKRIFTLIG ACCEPT!

Del siden